ARHITEKTURA projektiranje

/ARHITEKTURA projektiranje
ARHITEKTURA projektiranje 2018-03-01T18:22:47+01:00

Arhitekti so več kot oblikovalci objektov, so tisti, ki ustvarjajo ambiente, v katerih bivamo, se družimo, sproščamo in delamo. So ustvarjalni reševalci problemov, ki prevajajo zahteve lastnika v tridimenzionalno obliko. Poslušajo vas in so vaš zagovornik ves čas trajanja projekta.

V vsakem projektu se trudimo najti idealno ravnotežje med številnimi zahtevami po funkcionalnosti, estetiki, ekonomiki, prijaznosti do okolja, varnosti in upoštevanju predpisov.

VREDNOST DELA Z ARHITEKTOM

Arhitekt zagotavlja široko paleto storitev in lahko zagotovi vrednost na vsaki stopnji procesa načrtovanja in gradnje. Z delom neposredno z vami in poglobljenim ocenjevanjem vaših zahtev, prilagaja obliko objekta vaši osebnosti, potrebam, finančnim zmožnostim in načinu življenja. Njegova obsežna študija oblikovnih alternativ vam omogoča, da izberete obliko, ki vam najbolj ustreza. Pomaga vam prilagoditi objekt značilnostim lokacije (relief, pot sonca, lepi pogledi) in kontekstu bližnjega grajenega tkiva. Izbere gradbene materiale in z arhitekturnim nadzorom pomaga zagotoviti, da je vaš projekt zgrajen v skladu z načrtom.

Zagotavlja vam dokumentacijo za postopek zbiranja ponudb izvajalca, kar ima za posledico pošteno ceno izvajalca. Gradnja objekta je z natančnim načrtom in specifikacijami hitrejša. Arhitekt lahko služi kot vaš agent v pogovorih z izvajalcem, rešuje spore, če nastanejo in proučuje dodatne stroške, ki jih izvajalec predlaga.

Estetska zasnova je morda najbolj očitno področje, na katerem arhitekt naredi edinstven in dragocen prispevek k projektu. Ne nazadnje se z ustrezno obliko, izboljšano funkcionalnostjo in visoko kakovostnimi detajli poveča vrednost vaše nepremičnine.